Når strømmen er dyr, er det fristende å betale regningen med kredittkort

Uforutsette utgifter er dessverre en del av hverdagen – og for mange har strømmen blitt en særlig tøff regning å håndtere gjennom vinteren. Derfor kan det være lett å ty til kredittkortet når regningen skal betales. Men er det en god løsning? 

Før jul kunne Nettavisen fortelle at stadig flere er nødt til å betale nødvendige utgifter, som mat og strøm, på kreditt. Og i motsetning til mye annet vi betaler for i hjemmet, er strømmen en utgift det kan være vanskelig å forutse.

Med forsikringene, bredbåndet, TV-pakken eller studielånet pleier det samme beløpet å forsvinne ut fra kontoen hver måned. Så hvis det er vanskelig å betale regningen akkurat nå, vet du i alle fall hva som kommer rundt neste sving. Slik er det ikke med strømmen.

Når du får en høy strømregning, er det ikke lett å vite om det kommer til å bli bedre eller verre neste gang. Så særlig i perioder med kaldt vær, kan det være risikabelt å betale denne regningen med kredittkort.

 

Betale-med-kredittkort-980x300.jpg

 

Et alternativ kan være å jevne ut betalingen

For å unngå at strømutgiftene skulle bli et økonomisk problem som vokste seg større måned for måned, laget Steddi en enkel løsning. Den går ut på at du kan betale inn et jevnt beløp for strømmen din, gjennom hele året.

Strømmen blir ikke noe billigere av den grunn, men du får en mer langsiktig horisont på betalingen. Kort fortalt betaler du inn det samme om sommeren som du gjør om vinteren, og det kan jo gjøre hverdagen litt lettere.

På regningen fra Steddi får du en saldo som viser hvordan du ligger an hver måned. Saldoen vil typisk være i minus i de verste kuldeperiodene, mens den vil bygge seg opp igjen gjennom de varme månedene.

Poenget med å betale med Steddi er å slippe svingningene og få en mer forutsigbar økonomi. Dette betaler du 59,- i måneden for, ellers er det ingen gebyrer.

Betaling med Steddi kan derfor være et godt alternativ for deg som vil få kontroll på utgiftene – uten å måtte ta i bruk kredittkort, bruke rammelån eller begynne med avdragsfrihet på andre lån.

Vil du vite mer om hvordan dette fungerer?

Se hvordan Steddi jobber